Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Ruxandra de la @rux.ratiu

Fană declarată a anilor ’90, Ruxandra ne inspiră cu rețete la fel de uimitoare precum efervescența culturii pop a acelei decade. Doar încercați pastele ei cu vodka și sos de roșii și veți înțelege exact despre ce vorbim. Dacă veți răsfoi „caietul de rețete” al Ruxandrei veți vedea că acolo și-au găsit loc și alte feluri de preparate culinare, potrivite oricăror gusturi și preferințe. Enjoy!

 1. Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Nu sunt deloc bună la autocaracterizare, însă aș spune că cele 3 lucruri care mă definesc cel mai bine sunt sinceritatea, pasiunea și creativitatea! Îmi mai place să citesc, însă îmi pare rău că nu mai reușesc să fac asta cum o făceam mai demult, din cauza programului. Îmi place mult să călătoresc și obișnuiam să vizitez des locuri frumoase, până să vină pandemia. Tot aici,  la “despre mine”, aș mai adăuga și faptul că sunt foarte pasionată de anii `90 și cultura pop! 

2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram? 

Mi-am dat seama că îmi place foarte mult să gătesc, atunci când m-am mutat la Cluj și am fost nevoită să îmi pregătesc mesele în cămin. Deși am mai gătit  înainte să ajung la facultate, pasiunea mea aici s-a dezvoltat.

Iubesc mult partea creativă, în copilărie îmi plăcea să desenez, să pictez și, la un moment dat, chiar mă transferasem la un liceu de arte pentru că aveam senzația că asta este menirea mea și că asta trebuie să fac. Nu după mult timp, am renunțat, dar pe parcurs am găsit un alt mod de a mă exprima, și anume prin gătit.

Am creat blogul acesta ca să îmi documentez parcursul în bucătărie și ca să share-uiesc și cu alte persoane ce gătesc. Îmi doresc să îi pot învăța și pe alții ceva nou, să îi inspir să gătească și să se distreze în bucătărie!

3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Instrumentele mele preferate sunt tigaia de fontă și oala de fontă, căci pe acestea le folosesc foarte des. Îmi plac mult! Tot aici aș mai adăuga și cuțitul bucătarului și mini-chopperul.

4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Cred că brownie-ul este cea mai populară rețetă, urmată de pastele cu vodka și sos de roșii! Mai primesc și în ziua de azi poze cu aceste preparate de la umăritorii mei, deși am postat cele 2 rețete de mai bine de 1 an.

5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Mă gândisem la un moment dat să pun bazele unui bistro sau unui tip de local micuț și drăguț, însă asta va rămâne de văzut și de decis în viitor, jobul meu offline fiind prioritatea mea în momentul de față.

6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

Mă puteți urmări pe Instagram, la @rux.ratiu, unde postez stories și poze zilnice, sau pe blogul meu ruxfoodie.ro, unde am articole mai lungi și mai detaliate!